« Scandinavische invloeden»

Gepubliceerd op 20-09-2019

Ik hou van de Scandinavische landen. Denk ik! Het dichtst bij wat ik geweest ben is Denemarken, waar ik enorm genoten heb van onder andere het mooie Kopenhagen. Toch heb ik het gevoel dat ik ook dol ben op de Scandinavische landen Noorwegen, Zweden en Finland. Ik baseer dat dus op…. ja wat eigenlijk? Reclame? Zoals die leuke Heineken-reclame bij het Noorderlicht? Of op vakantiebeelden op tv van natuurlijk alleen maar mooie blonde mensen die genieten van hun perfecte leven samen met veel vrienden? Of misschien baseer ik dat wel op de beelden die ik zie bij de misdaadverhalen op Netflix. De mooie fjorden, de prachtige meren, de bergen, het lekkere frisse klimaat, de ruige stranden, de weidsheid van het land… enz. Ook met de heerlijke nuchtere karakters van de hoofdrolspelers in die detectives kan ik me wel vereenzelvigen. En dan heb ik het nog niet gehad over stoere Vikingen....met die blote wasbordjes.....zucht. 

Ja, als ik eerlijk ben baseer ik mijn gevoel daar inderdaad op. Natuurlijk, niet te vergeten, spreken ook de Scandinavische invloeden in de designwereld mij heel erg aan. Een Scandinavisch interieur is zo heerlijk licht, ingetogen, zonder poespas. En toch is het altijd een heel functioneel interieur. Wit is een kleur die veel voorkomt in het Scandinavische, maar ook veel andere lichte en rustige kleuren. Ik snap dat wel. De zon gaat daar relatief vroeg onder, waardoor je zo lang mogelijk het licht wilt opvangen om daar van te genieten volgens mij.

De veel gebruikte natuurlijke materialen zijn ook wel een dingetje. Zo heerlijk puur en duurzaam als die design meubels zijn, daar moet je wel van genieten!

Ja een reisje (of meerdere) naar het Scandinavische deel van de wereld staat ZEKER op mijn bucketlist! En dan boek ik zo'n iglo-achtige hut met een glazen dak, waardoor je naar het Noorderlicht kan kijken, onder het genot van een Heineken!

Wanneer gaan we?

noorderlicht-01569001268.jpg
scandinavisch-11569001370.jpg
noorderlicht-11569001269.jpg
vikingen-01569001543.jpg
heineken-01569001488.jpg