« Groen, groener, groenst!»

Gepubliceerd op 07-09-2019

Groen, wie houd daar nu niet van ..…

Dat ik een fan ben van de kleur groen is waarschijnlijk geen verrassing voor mijn familie en vrienden. Buiten-, blauw-, grijs-, mos-, leger-, emerald-, limoen-, avocado-, en zelfs, in iets mindere mate, gifgroen ?.

Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd dat de kleur groen staat voor duurzaamheid, gezondheid, natuur en veiligheid. Geen wonder denk ik dan …. Dáár heb ik zeker wel wat mee! Maar wie niet eigenlijk? Ik lees nog eens al die andere betekenissen van de andere kleuren. En wat blijkt …. ik heb overal wel wat mee (op een paar na). Nou daar heb ik dus niets aan. Waarom ben ik dan zo dol op groen. Waarom combineer ik daar dan zo vaak mee? Waarom is die kleur altijd aanwezig in mijn eigen huis? En vooral de vraag …. heeft iedereen zo zijn of haar favoriete kleur?

Mijn zus zou zeggen ‘is dat nu weer jouw nieuwe favoriete kleur voor een tijdje?’. En daar heeft ze wel gelijk in hoor. Eens in de zoveel tijd ‘(her)ontdek’ ik een kleur waar ik dan een tijd helemaal van houd. Maar wel in combinatie met spierwit, grijstinten èn natuurlijk groen! Handig, groen kan dus altijd bij mij in huis!

Fris wit vind ik altijd mooi met elke kleur, en ook zwart. Als ik de kleur wat af wil zwakken gebruik ik er licht grijs naast. Ook super!

Er zijn ook kleuren waar ik persoonlijk wat meer moeite mee heb. Die ik zelf nooit kies. Misschien is dat ook wel iets wat iedereen heeft. En daar weet ik ook de reden niet van als ik de betekenis van die kleur lees.

Nu ben ik helemaal niet spiritueel bezig. Ik weet niets van aura’s, energiebanen of mystieke zaken waar ik wel ooit over hoor praten. Te ver van het bed van deze nuchtere ziel!

Zo heb ik een jaar geleden een paar ‘stenen’ gekocht die zouden moeten helpen tegen de straling van alle apparatuur die ik altijd in mijn slaapkamer heb staan. Mijn mobiel op mijn nachtkastje, een t.v. op stand-by, draadloos wifi netwerk, nòg een mobiel ….

Die stenen moest ik regelmatig wassen (dàt vergeet ik natuurlijk) en in het maanlicht ‘opladen’. Werkelijk! En natuurlijk …… ik heb geen verschil gevoeld. Ik snurk nog steeds even fijn als ik voorheen eigenlijk al deed. Misschien ben ik ongevoelig voor dit soort dingen?  

Gelukkig heb ik me wel omringt met vriendinnen die hier meer voor open staan. Wie weet helpt iemand mij nog eens om hierin wat sensitiever te worden. En dan vind ik wellicht ook antwoord op mijn groen-vraagstuk.

groentinten-1567869454.jpg
groen-01567869499.jpg
groen-01567869531.jpg
groen-01567869512.jpg