DURV&me

Ik DURV!

 

Een smaakvol en duurzaam interieur bedenken en ontwerpen, dat is al zolang ik me kan herinneren de passie van mij, Nancy van Empel, interieurontwerpster en styliste achter DURV Interieuradvies.

Zolang ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door inrichtingen. Zo waren Barby poppen niet interessant, maar Barby meubeltjes wel. En ook met Lego ontwierp ik volledige inrichtingen. Later kon ik me uitleven op mijn tienerkamer, en de huiskamer van mijn ouders als “verrassing”.  Het werd echt leuk toen ik mijn eigen woning kocht. De oude keukenkastjes werden geverfd (mocht niet te veel kosten) en de muurkleur en inrichting wisselde regelmatig.

Vrienden en kennissen gingen mijn hulp vragen bij de inrichting van hun woning, waaraan ik maar al te graag gehoor gaf. Nee zeggen was geen optie! En iedereen was zo blij met wat we bedacht hadden. Dat is nog wel het allerleukste….te horen krijgen dat zij na jaren nog steeds zo blij worden als zij de door mij bedachte huiskamer binnenstappen.

Toch dacht ik er nog niet aan om hier iets mee te gaan doen. Het bleef een uit de hand gelopen hobby, een droom. De woorden van een vriend ‘als je het nu niet gaat doen dan doe je het nooit meer’ zetten me aan het denken. Alleen op enkel ervaring en gevoel wilde ik geen bedrijf starten. Daarom ben ik diverse opleidingen gaan volgen en heb naast kennis enorm veel inspiratie opgedaan. En wat een energie krijg ik hiervan!

Nou ja… DURV dus! Ik ging aan de slag en de opdrachten volgden gelukkig snel. Een kleuradvies hier, een lichtadvies en een totale re-styling daar….. 

Ik geniet er steeds enorm van om een compleet níeuw en interessant interieurplan te creëren voor bijvoorbeeld een (nieuwbouw)woning, voor een kantoor in een monumentaal pand of voor de ontvangstruimte binnen een horecaonderneming. 

DURV beperkt zich niet tot één specifieke stijl, Ik scan de ruimte met een frisse blik waarbij de mogelijkheden van de bouwstijl en vernieuwingen worden meegenomen. De wensen van mijn opdrachtgevers vertaal ik naar iets persoonlijks; passend, uniek. DURV-ontwerpen zijn vooral móóie ontwerpen, sòms een tikje stoer waarbij een kleine imperfectie bewust zichtbaar gelaten wordt, zonder dat dit ten koste gaat van de afwerking van het geheel.

Een ander belangrijk kenmerk is het zichtbare gebruik en eventueel ook hergebruik van natuurlijke, duurzame en mooie materialen, waarbij een èchte blikvanger zeker niet vergeten wordt! Daarbij kun je denken aan kleurgebruik of materiaalgebruik als blikvanger maar ook een uniek kunstobject of privé object waaruit jouw persoonlijkheid naar voren komt.

Een prachtige ruimte is naar mijn idee een combinatie van mooi en praktisch!  

Het interieuradvies wordt door mij goed onderbouwd, zodat je voor 100% achter de gemaakte keuzes kunt staan!

Zo is iedereen blij!

XOXO,

Nancy