« Superwoman»

Gepubliceerd op 30-12-2019

Superwoman

 

Hoe doen die dat nou toch, die marketing-adviseurs! Die superondernemers die binnen een jaar, wat zeg ik, zelfs binnen een maand, binnenlopen, ja tonnen binnen harken, en die daarbij nog tijd overhouden omdat het zo EENVOUDIG is! Onlangs nog een inspiratieboekje over gekocht, in een paar stappen ben ik stinkend rijk (nog niet gelezen, geen tijd voor).

Waarom trap ik daar nog steeds in? Nou ik denk, omdat ze zeggen wat ik wil horen ‘je hebt nergens tijd voor he, wat heb je het druk, thuis en op je werk, zo heb je geen tijd meer voor jezelf en voor leuke dingen, want je hebt zo’n ont-zet-tend zwaaaaaar le-ven, waar doe je het eigenlijk allemaal voor, je moet wel aan jezelf denken he, je wordt ook een dagje ouder!’

Af en toe voel ik me best een superwoman! Vliegend van het een naar het ander. Maar dat is ook wel wat waard. Ik ben gewoon een klein ondernemertje, die maar max een kwart ton per maand, o.k. dan, per jaar, binnenploetert, maar nuchter blijf ik wel. Die enkele ondernemer die het lukt om fluitend tonnetjes te verdienen, die gaat mij vast niet influisteren hoe die ‘t heeft gedaan! Nee, die verkoopt natuurlijk boekjes daarover! (Slim, waarom heb ik daar weer niet aan gedacht.)

Maar IK leef gewoon 2 levens in 1 keer! Ik sta op, kijk in de spiegel (en snel weer weg), ga ff rennen (goedkoop alternatief voor de sportschool, kan ik doen wanneer het mij maar uitkomt, en hoe vreselijk ik er ook uit zie). Werk, werk, werk, en dan nog snel even naar de buurtsuper om wat eten op de lopende band te kiepen. Hopelijk spreekt niemand me aan over mijn huidige kapsel, over mijn man of over wat-ik-ga-eten, zodat ik mijn facebook-smile niet op hoef te zetten, en ik er gewoon moe en overwerkt uit kan zien. (de kassajuffrouw maakt dat niet uit, die kijkt me toch niet echt aan).

Als ik dan veel te laat mijn nestje inrol, voel ik me moe en voldaan. Dat zou ik dan zomaar missen als ik door die weer-ga-loze adviezen zo gemakkelijk succesvol zou zijn geworden. Jezelf suf werken geeft voldoening!

Dat vertel ik mezelf tenminste, een leugentje om bestwil. Ik wacht nog op die ECHTE gouden tip; miljonair in 3 stappen! (of in 1)

geld-01577715068.jpg
superwoman-01577714969.png
ondernemer-01577715018.png