Woning in Aarle Rixtel; serre betrekken bij de lichte landelijke woonkamer

Zithoekje-serre-1607363245.jpg
Plattegrond-layout-compleet-1607363267.png
Blik-in-de-zithoek-met-foto-onherkenbaar-gemaakt-1607364485.jpg
zithoek-met-foto-onzichtbaar-gemaakt-1607364430.jpg
Zicht-vanuit-hoek-bank-zonder-fauteuil-foto-onzichtbaar-gemaakt-1607364641.jpg
Keuken-met-keukenblok-1607363224.jpg
Zicht-vanuit-keuken-naar-eettafel-1607363244.jpg
Blik-vanuit-bankje-in-serre-naar-keuken-met-keukenblok-1607363207.jpg
Kast-en-hangstoel-in-de-serre-1607363224.jpg

Een serre, met het gevoel van een aanbouw!

Dat was de wens van dit gezin.

De serre gaf niet het gevoel dat de ruimte echt bij het huis hoorde, en deed dan ook meer dienst als opslagruimte. Het moest een gezellige serre worden, een (chill)ruimte voor de kinderen en hun vriendjes en vriendinnetjes.

Oók was er een tekort aan zitplaatsen voor het hele gezin bij de t.v. in de huiskamer. Er was geen gezellige zithoek en er waren al helemaal niet genoeg zitplaatsen. Slechts een diepe 2-zitsbank en een stoel. En kleine kinderen worden groter 😏. 

De bewoners houden van een lichte, rustige en landelijke sfeer.

Mijn advies is in elk geval: 

- de vloer doortrekken in de serre, die overigens vloerisolatie en dichte dakisolatie krijgt. (m.u.v. 2 lichtstroken met dubbelwandig glas in het dak)

- de zijwanden van de serre dichtmaken en laten stuken. 

- de 2 tuindeuren laten schuiven IN de spouwmuur. 

De indeling van het huis, met 2 deuren dicht bij elkaar en kleine stukjes muur ernaast, maakte het lastig om een echte royale zithoek te creëren. 

Door de t.v. als een afscheiding tussen de zithoek en de eethoek te plaatsen, met een doorkijk-haardje ernaast, is dat toch mogelijk, zonder het ruimtelijke gevoel te verliezen. 

De bewoners, inclusief de kinderen, waren enthousiast over het plan, en zij zijn direct gestart met de uitvoer ervan.

(De keuken is niet echt meegenomen in het plan omdat zij zich hier later op gaan richten. Toch is de optie van een barretje bij de keuken open gehouden omdat de bewoners nog niet zeker weten of zij dat gaan willen. De huidige eettafel met stoelen, de gordijnen aan de voorzijde, de hoekkast en andere kasten, de dekenkist, het keyboard en tuinbank in de serre zijn blijvende items.)

Reactie van de klant via mail de volgende dag (het was december): 'Dankjewel voor je gave advies! Ik ben er super blij mee!' 

en later: 

'Zelfs de kinderen zijn enthousiast en zeggen, doe maar geen Kerstboom dit jaar, dan kunnen ze gelijk beginnen met klussen' :)

Kijk, daar word ìk dan weer blij van!

Klik op de grote foto voor de 3D animatie.

Druk op de kleine foto's voor een impressie en om te bladeren.