« Kringloopvondsten»

Gepubliceerd op 18-08-2019

Kringloopvondsten

 

De laatste jaren heb ik gemerkt dat de ‘rommel’markten en de kringloop in populariteit weer toenemen. Zelf heb ik het altijd leuk gevonden om heel soms kraampjes af te struinen en een kringloop te bezoeken, in de hoop een echt koopje te kunnen scoren.

En dat lukt ook af en toe! Ik wil zéker niet mijn hele huis vol met prullaria zetten, maar een unieke vondst daar kan ik toch wel heel blij van worden.

En ook van hele gewone praktische vondsten. (ja hoor….daar is ze weer…miss praktisch). Zo ben ik ooit de plaatselijke kringloop binnengelopen en mijn oog viel direct op een witte keukenmachine van het merk Kitchen Aid. De mix-kom ontbrak maar was nieuw los te bestellen, en de prijs was daar zeker naar! Slechts 17 euro! Heel hebberig heb ik met dat loeizware ding de hele kringloop door gelopen, bang dat iemand anders hem mee zou nemen. Nu heb ik er dagelijks plezier van.

Soms valt mijn oog op een oud voorwerp, waarvan sommigen zullen denken ‘wat moet je daar nou mee’. Maar zolang het functioneel is, gebruik ik dat waarvoor het bedoeld is. Een voorwaarde is wel dat het goed schoon te maken is. En tussen al die moderne nieuwe dingen is soms een oud voorwerp met veel karakter juist zo leuk.

Waar ik nog meer blij van kan worden? Een hele oude glazen kerstbal. (ik spaar witte/zilveren) Die zijn zooooo teer, en het is daarom extra speciaal dat die hele generaties weten te overleven. Thuis begrijpen ze er niet zo veel van als ik midden in de zomer helemaal happy ben met mijn nieuwe kerstbal.

Ik besef dat ik nu klink als een ouwe doos die alles van vroeger beter en mooier vindt ?. Maar nee, echt niet, ik leef in het NU en geniet elke dag van alle nieuwe mogelijkheden en materialen. Ik geniet nèt zoveel van nieuwe winkels en hippe producten als van tweede(of derde/vierde)hands. Lekker duurzaam bezig zijn!  

kerstballen-2-1566146954.jpg
geldkisteje-en-nietmachine-2-1566146940.jpg
Kitchen-aid-mixer-2-1566146931.jpg