« WOONINSPIRATIE...wat is dat?»

Gepubliceerd op 27-07-2019

Wooninspiratie

 

Elke dag wakker worden, je ogen opendoen en superblij worden van het huis waar je in woont.

Jaja, droom nog maar even verder, want de lichte mate van mijn ochtendhumeur zorgt bij mij meestal voor een ‘wie ben ik, waar ben ik, en waarom in hemelsnaam zo vroeg!’-gedachte.

Na een aai over de bol van mijn kat Prinses Soof, die van mij altijd op het voeteneinde van mijn bed mag liggen, strompel ik naar mijn perfecte badkamer. Ik zie niets van die mooie badkamer. Ook niet van de fijne huiskamer waar ik me even later met een lekkere Nespresso koffie uit de KidchenAid koffiemaker op de grote bank nestel.

Wat een gemis!

Pas na mijn tweede ‘bakkie’, en na 3 x het journaal gezien te hebben, ben ik me bewust van de wereld en gaan mijn ogen open voor de dag die gaat komen. En dan begint het weer……!

Ik kijk door de vuile vaat heen die mijn voorgangers op het aanrecht hebben achtergelaten. Na het leegruimen van de vaatwasser, het opruimen van het aanrecht, het luchten van mijn slaapkamer is het de beurt aan de wasmand en het toilet in o.a. die mooie badkamer. Dat was het nuchtere deel! Hoezo autistische trekjes ?.

Pas als alles weer redelijk netjes is, en dat is dus na circa 1 uur en 15 minuten vanaf het moment van mijn ogen openen, kan ik echt genieten van een frisse douche en gewoon van mijn leefomgeving.

Voor ik de deur achter me dicht trek om naar mijn werk of een klant te gaan, ben ik geïnspireerd door die bos bloemen die nog steeds mooi staat te wezen op mijn kookeiland, de lichtinval vanuit de tuin op de plant die op tafel staat, of het reclamefoldertje van een woonboulevard wat in de brievenbus gestopt is. Eigenlijk is alles wooninspiratie voor mij! De kleuren van een lekker gerecht bijvoorbeeld. Maar ook juist de irritatie. Die schoenen die overal slingeren motiveren juist om een handige (!) schuifdeurkast in mijn huis te maken zodat ik die in elk geval niet meer zíe! Alles wat ik om me heen zie, wordt in mijn brein vertaald naar mogelijkheden. INSPIRATIE!

Welkom in mijn leven!

kitchen-aid-koffie-1564221696.jpg
schoenenkast-1564221718.jpg